denk mee over de concept Recruitercode (video)

1 april 2020

Beste collega Recruiters

Het is een gekke tijd. Heel Nederland is volop bezig met het bestrijden van Corona, veel ondernemers en recruiters maken zich zorgen. Veel is anders dan normaal en toch gaat er óók heel veel gewoon door, maar dan in een andere vorm. Zo gaan wij ook gewoon door met het ontwikkelen van de Recruitercode.

Gaan we iets merken van deze periode? Jazeker! Betekent dit het einde van recruitment? Geenszins. De afgelopen jaren heeft recruitment sterk aan betekenis gewonnen en is het vak snel geprofessionaliseerd. Een mooie ontwikkeling hebben we met z’n allen ingezet.

Maar we zijn er nog niet! Vaak klagen belangenorganisaties en kandidaten over de wijze waarop kandidaten bejegend worden of ronduit gediscrimineerd worden. En dat terwijl wij een mooie rol vervullen door het beste talent te verbinden aan de mooiste organisaties. Dat werk verdient vakmensen met een integere, professionele werkhouding. Professionals die weten hoe goed recruitment er uit ziet. Die kennis – die professionele houding – is bij veel vakgenoten al terug te zien. Die professionals zullen zich herkennen in de code. Voor beroepsbeoefenaren is het een handvat met richtlijnen die je hanteert bij het goed uitoefenen van je vak.

Ruim een jaar geleden kwam een grote groep recruitment professionals bij elkaar om te discussiëren over de Recruitercode. Op basis van waardevolle input is een kleine commissie aan de slag gegaan met het opstellen van een concept Recruitercode. De commissie heeft besloten om te werken naar een compacte code die goed leesbaar is en het minimum niveau weer geeft van wat je mag verwachten van iedereen die zich bezig houdt met recruitment. De code is toegankelijk geschreven, zodat ze houvast biedt aan bijvoorbeeld sollicitanten, werkgevers en maatschappelijke organisaties.

Met deze brede, toegankelijke code willen wij een fundament leggen voor professioneel recruitment. We nodigen jullie allemaal uit om daar feedback op te geven en deze nog beter te maken. Of je nu corporate recruiter of bureaurecruiter bent, werkt in de uitzendbranche, werkt als loopbaanadviseur of sollicitant bent. In de week van twintig april zullen we online bijeenkomsten organiseren waarin we met je in gesprek gaan. Als je mee wil denken, nodig ik je uit om je aan te melden via …

Je ontvangt dan na aanmelding van ons de online toegangscode tot de concept code.

We houden een online videobijeenkomst om de Recruitercode met je te bespreken op:

  • ma 20 april, 16:00 – 17:00
  • di 21 april, 10:00 – 11:00
  • wo 22 april, 20:00 – 21:00
  • do 23 april, 13:00 – 14:00
  • vr 24 april, 09:00 – 10:00

Met vriendelijke groet,

Koen Roozen

Voorzitter Recruitercode commissie