vacature technische commissie recruitercode

28 februari 2024
Geschreven door koenroozen

Word Jij onze nieuwe vrijwilliger in de Technische Commissie?

versterk ons team en draag bij aan de toekomst van onze beroepsgroep!

De Recruitercode is een initiatief van de recruitmentbranche zelf en is verantwoordelijk voor een code met verantwoordelijkheden, waarden en spelregels die passen bij professioneel recruitment. Bijna 800 geregistreerde recruiters onderschrijven deze code en passen deze dagelijks toe in de praktijk. Het bestuur van de Recruitercode zoekt deskundige vrijwilligers om onze op te richten technische commissie. Deze commissie speelt een cruciale rol bij het herschrijven van onze code naar versie 2.0, het bieden van inhoudelijke adviezen en ondersteuning aan andere commissieleden of het beantwoorden van inhoudelijke vragen van commissieleden en geregistreerde recruiters. Op termijn kan de commissie zich ook gaan richten op certificering en het ontwikkelen van trainingen.

Als lid van de technische commissie duik je diep in onderwerpen zoals de impact van de AI act, ethische dilemma’s, marketing automation, diversiteit en inclusie, bias in selectie, en de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie. Je gaat samen met vakgenoten praten over deze belangrijke zaken, zorgt voor goed onderbouwde standpunten en draagt zo bij aan de ontwikkeling van onze beroepsgroep.

wat bieden wij?

– Een kans om bij te dragen aan belangrijke veranderingen en ontwikkelingen binnen onze beroepsgroep.

– Samenwerking met een team van gedreven en deskundige vakgenoten.

– Een platform om jouw kennis en inzichten te delen en verder te verdiepen.

wie zoeken wij (profielschets)

We zoeken twee of drie gedreven professionals die zich willen inzetten voor de inhoud van de Recruitercode. Je bent inhoudelijk sterk en beschikt over een heldere en onderbouwde kijk op vraagstukken zoals discriminatie, privacy, ethiek of technologie. Je bent iemand die bijvoorbeeld graag wetteksten leest, de AI Act en de implicaties daarvan in kaart brengt, nadenkt over de juiste toepassing van technologie of politiek geengageerd is. Daarbij ben je nieuwsgierig om uit te zoeken hoe iets echt elkaar steekt en zoek je vanuit je eigen expertise verbinding naar andere thema’s en professionals. Je bent bereid om je ongeveer 4 tot 8 uur per maand en je expertise te investeren in het verbeteren van onze beroepsgroep.

interesse?

Voel jij je aangesproken en ben je klaar om een verschil te maken? Stuur dan je sollicitatie naar Koen Roozen, voorzitter Recruitercode via koen.roozen@hetrecruitingkantoor.nl. We kijken uit naar jouw bijdrage aan onze commissie en de toekomst van onze beroepsgroep. Samen zetten we stappen vooruit en zorgen we voor een sterke en verantwoorde ontwikkeling in ons vakgebied.